Twinkle | Digital Commerce

Arag en PostcodeGarant bieden online aankoopverzekering

2017-11-11
179101
  • 0:59

Rechtsbijstandverzekeraar Arag en PostcodeGarant hebben een platform gelanceerd dat het handelen tussen consumenten veiliger moet maken. Postcodegarant.nl biedt zekerheid bij de aankoop, levering en betaling van online artikelen.

Consumenten die bijvoorbeeld iets op Marktplaats.nl kopen kunnen hun aankoop ‘verzekeren’ door het bedrag eerst via iDeal aan een derdenrekening van PostcodeGarant over te maken. De verkopende partij wordt verzocht het product te leveren, waarna de koper aangeeft of het artikel naar wens is bezorgd. Is alles in orde, dan maakt het platform het vastgehouden geld over.

Juridisch advies
Deze verzekering kost de koper 2,50 euro per transactie. Mocht er in het aankoopproces een geschil ontstaan tussen beide partijen, dan biedt Arag juridisch advies aan de koper. ‘Met de samenwerking komen online handelen en juridische kennis samen’, zegt Arjan Hakkennes, directeur verkoop bij Arag over het nieuwe platform. ‘En daar heeft de online actieve consument veel baat bij’.

Webwinkel Arag
Arag opende in 2013 een eigen webwinkel voor juridische zaken. De shop bevat zo’n tweehonderd producten; van samenlevingscontracten tot juridische brieven voor ontslagen werknemers. Ook kan er online een rechtsbijstandsverzekering bij Arag worden afgesloten.