Twinkle | Digital Commerce

Alibaba opent afdeling voor verkoop van auto’s

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Alibaba heeft een afdeling binnen het bedrijf ingericht voor de verkoop van nieuwe en tweedehands auto’s. De retailer wil ook meer investeren in de ontwikkeling van motorvoertuigen met internetverbinding.

De Alibaba Group kondigde de nieuwe afdeling aan in een bericht op Weibo, het Chinese Twitter, aldus de nieuwswebsite China Daily.

Financiering
De afdeling binnen het bedrijf Alibaba moet de online en offline verkoop van nieuwe en tweedehands auto’s stimuleren. Of er ook een aparte auto-afdeling binnen Alibaba’s websites Tmall en Taobao (Alibaba.com verkoopt al auto's) komt, is onduidelijk. Wel heeft de retailer aangegeven een one-stop service te willen bieden, die tevens de financiering van auto’s voor consumenten wil verzorgen.

Internet in auto’s
Vorige week werd al bekend dat Alibaba samen met SAIC Motor Corporation 160 miljoen dollar investeert in de ontwikkeling van auto’s met een internetverbinding. De eerste auto van de joint venture moet in 2016 de garage uitrijden. De samenwerking zal in de toekomst voor nog meer nieuwe technologieën in auto’s zorgen, meldde Alibaba volgens Reuters.

Tesla
Het merk Tesla ging vorig jaar tijdens Singles Day (11-11) met Alibaba in zee voor de online verkoop van elektrische auto’s. De Tesla Model S staat sindsdien te koop op Tmall.com.