Twinkle | Digital Commerce

Bezar geopend, herkansing van Fab.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Bradford Shellhammer, een van de oprichters van het onlangs verkochte Fab.com, heeft een nieuwe webshop gelanceerd. Bezar is een gesloten verzamelplatform waarop dagelijks nieuwe producten van opkomende designers worden gepresenteerd. Een Fab 2.0.

Shellhammer haalde voor Bezar al een investeringsbedrag van 2,25 miljoen dollar op. Toch wil hij het platform langzaam op eigen kracht uitbouwen, in plaats van ‘recordgroei na recordgroei’ na te streven, quote Recode de oprichter.

Snelle groei en inzakken van Fab.com
Shellhammer stond voorheen samen met Jason Goldberg aan het roer van Fab.com. Het bedrijf, ooit begonnen als besloten shoppingcommunity voor homo’s, groeide in enkele jaren uit tot een internationale webspeler op het gebied van woonartikelen. De recente transformatie van een flash sale designer site naar een ‘gewone’ webshop met eigen merken bleek geen succes. In korte tijd werden de meeste van de ooit 750 medewerkers op straat gezet. Begin deze maand werd het kwakkelende Fab.com verkocht aan een Ierse fabrikant.

Hem
Goldberg heeft inmiddels ook een nieuwe webshop geopend onder de naam Hem. De ‘luxe Ikea’ verkoopt meubels naar de persoonlijke voorkeuren van klanten. Omdat het bedrijf zelf produceert kan de prijs worden gedrukt en de kwaliteit worden gewaarborgd. Hem staat open voor samenwerking met retailpartners en het beschikt zelf over een fysieke Hem Store in Hamburg.