Twinkle | Digital Commerce

Best Buy opent e-commerce lab in Seattle

2017-05-27
180101
  • 1:06
Best Buy opent in de lente een e-commerce lab in Seattle voor de ontwikkeling van nieuwe omnichannel technologieën. Het bedrijf ziet toekomst in eigen innovaties op het gebied van e-commerce en m-commerce.

Het centrum van Best Buy wordt een aantal blokken van het hoofdkantoor van grote concurrent Amazon.com gebouwd, zo meldt GeekWire. Ongeveer honderd man personeel in functies als technicus, productmanager en webarchitect moet nieuwe manieren bedenken om de omnichannel customer experience voor de keten te optimaliseren en functies voor mobiel te ontwikkelen.

Best Buy volgt Target, Walmart en Staples
Best Buy is niet het eerste grote bedrijf in de Verenigde Staten dat een apart technologiecentrum opent om zelf nieuwe shopconcepten te creëren. Eerder openden Target en Staples al een of meerdere e-commerce labs, in respectievelijk San Francisco en Cambridge (Massachusetts) & Seattle. Walmart heeft sinds 2011 een technologiecentrum, genaamd @WalmartLabs.

RadioShack
Terwijl deze ketens flink investeren in innovatie, gaan andere, voorheen erg grote partijen op de fles. RadioShack vroeg begin deze maand uitstel van betaling aan vanwege aanhoudende verliezen. De opkomst van e-commerce zou de oorzaak zijn van de problemen van wat ooit de grootste speler was in consumentenelektronica in de VS. In 2008 ging concurrent Circuit City al kopje onder.