Twinkle | Digital Commerce

PayPal introduceert internationale retourkostenvergoeding

2017-11-11
180101
  • 1:01

PayPal heeft een retourkostenvergoeding opgetuigd voor webshoppers. Gebruikers uit Nederland en twintig andere landen kunnen voortaan tot 30 euro per zending terugkrijgen van PayPal. De service moet drempels om over de grens te winkelen verlagen.

PayPal presenteerde de nieuwe dienst vanmiddag op de Webwinkel Vakdagen. Uit onderzoek van het betaalbedrijf zou blijken dat hoge retourkosten de voornaamste drempel vormen voor cross-border shopping op internet.

Eenmalig aanmelden
Met de ‘PayPal Retourkosten Vergoeding’ hoopt het bedrijf zorgen voor webshoppers weg te nemen. Om gebruik te kunnen maken van de service, moeten PayPal-betalers zich daar eenmalig voor aanmelden, legt managing director Benelux Eelco van Wijk uit aan Twinkle.

Extra transacties
Voor webwinkels is de compensatiedienst gratis. ‘Het kost u niets en u heeft er geen omkijken naar. PayPal regelt alles’, is de belofte. De enige voorwaarde is uiteraard dat merchants PayPal aanbieden als betaalmethode. ‘We bouwen aan loyaliteit’, zegt Van Wijk. ‘We willen tussen de oren krijgen dat PayPal een veilige manier van online kopen is, juist ook over de grens. Merchants kunnen de internationale retourgarantie als marketingmiddel inzetten. Het levert incrementele transacties op.'