Twinkle | Digital Commerce

Shoppable video: tips & tricks

2017-05-28
180101
  • 2:53

De shoppable video wordt wereldwijd nog slechts door een handvol retailers gebruikt om consumenten ook via bijvoorbeeld YouTube te laten kopen. Is dit iets voor uw webshop? In dit artikel de voor- en nadelen, praktijkvoorbeelden en tips.

Voordelen
- Maakt bestaand beeldmateriaal (zelfs niet-bewegend) direct verkoopbare content
- Maakt online adverteren dynamischer
- Creëert meer ‘betrokken’ content voor affiliate- en PR-campagnes
- Kan connectie maken met shopping walls en pop-up shops
- Verwijdert problemen in het zoekproces van consumenten (klanten klikken direct door naar het juiste artikel)
- Is gemakkelijker te meten media

Nadelen
- Retailers weten nog niet hoe de techniek achter de video’s werkt. U moet u dus inlezen.
- Het is onbekend hoeveel de video’s precies opleveren
- De video met koopoptie wordt wellicht als ‘te commercieel’ ervaren door consumenten
- Consumenten willen misschien niet op deze manier winkelen
- De video’s komen niet altijd even goed uit de verf in verband met technische problemen
- De video’s geven niet de productinfo weer die consumenten graag willen zien

Praktijkvoorbeelden
TRESemmé
Het haarmerk TRESemmé heeft de video’s in zijn videokanaal shoppable gemaakt. De producten kunnen worden toegevoegd aan het winkelmandje rechts onderin, waarna er besteld wordt bij een retailpartner van het haarmerk.

Juicy Couture
Juicy Couture heeft een korte video gemaakt met Victoria’s Secret Angel Candace Swanepoel als ster die de kleding van het merk showt. De video heeft een duidelijke call to action: ‘shop now’. Toch is het voor de consument misschien niet direct duidelijk wat zij kan kopen: de ketting om de kat’s nek, Candace’ ketting of haar jurk? Ook zijn de links iets te dicht op elkaar geplakt, waardoor de video niet goed shoppable meer is.

MAC Cosmetics
Het merk MAC speelt in op de populariteit van ‘how to’-video’s in cosmetica. Consumenten kunnen terwijl de video speelt rechts in een menu de producten aanschaffen. Door op ‘checkout’ te klikken worden zij doorgelinkt naar MAC’s website om het koopproces af te ronden.

Neiman Marcus
Neiman Marcus voegt een deeloptie toe aan zijn video’s. Gebruikers kunnen zo de producten uit de video laten zien aan vrienden op Facebook en Twitter.

Diane Von Furstenberg
Diane Von Furstenberg is bevriend met Google en mocht vorig jaar als eerste moderetailer de verkoop via Google+ Hangout testen. Ze beantwoordde vragen van (van tevoren gescreende) ‘consumenten’ terwijl zij haar nieuwste collectie live in de video toonde.

Target
Target heeft een aparte merchandise pagina gemaakt waarin de items uit zijn shoppable videocampagne Falling for You te vinden zijn. Falling for You is een speciaal voor Target ontwikkelde serie met filmster Kristen Bell in de hoofdrol.

Tips & tricks
1. Klein beginnen
Duik niet vol in de shoppable video’s, maar start met een eerste campagne om voor uzelf te evalueren of de video’s iets toevoegen aan uw shop. Op diverse sites kunt u een gratis tool downloaden om video’s shoppable te maken.

2. Gebruikerstest
Laat een aantal proefpersonen de shoppable video’s testen. Wat is hun reactie? En vinden zij het eenvoudig om op deze manier te winkelen?

3. A/B-test
Creëer een shoppable en een ‘standaard’ video en plaats deze op uw homepage. Meet vervolgens bijvoorbeeld de betrokkenheid van bezoekers bij de video en hoe vaak er wordt doorgeklikt naar de productpagina van de getoonde artikelen.

4. Promoot
Gebruik de video niet alleen op uw YouTube-kanaal, maar verspreidt het ook via social media, neem het op in uw e-mails en plaats het op uw homepage.

5. Koppel producten
Koppel ook de items in oude video’s aan hun betreffende productpagina.

6. Geen errors
Houd de productpagina’s uit shoppable video’s bij. Is het product niet meer beschikbaar? Bied consumenten dan een alternatief.

Bron: Getelastic.com