Twinkle | Digital Commerce

Ook Tumblr experimenteert met koopknop

2017-05-27
180101
  • 0:56

In navolging van Facebook en Twitter heeft ook Tumblr een soort koopknop geïntroduceerd op zijn blogplatform. Het is een van de ‘action buttons’ die verschijnen bij doorplaatsingen vanaf Etsy, Artsy, Kickstarter of Do Something.

De actieknoppen ‘Buy’, ‘Borrow’, ‘Pledge’ en ‘Do Something’ zijn voortaan rechtsboven postings te zien. Na een klik belandt de bezoeker op de originele pagina van Etsy, Artsy (beiden online marktplaatsen) Kickstarter (een platform voor fondsenwerving) of Do Something (een platform voor vrijwilligers). Wie dat niet wil, kan aangeven dat Tumblr een e-mailherinnering mag sturen om later tot actie over te gaan.

Creatieve geesten
Met de nieuwe actieknoppen – het gaat vooralsnog om een experiment – zegt Yahoo's Tumblr 'creatieve geesten binnen en buiten zijn platform op een nieuwe manier te willen ondersteunen', aldus
Internet Retailer.

Facebook en Twitter
Facebook en Twitter testen hun buy buttons respectievelijk sinds afgelopen juli en september. Het gaat vooralsnog om bescheiden experimenten, waar nog maar weinig (louter Amerikaanse) retailers op meevaren.