Twinkle | Digital Commerce

Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Drie bekende webwinkels uit de stal van Axivate Capital zijn failliet verklaard. Het gaat om Bulls & Birds, JeansOnline en Label54. Axivate zag een half jaar geleden zijn webwarenhuis Neckermann.com al failliet gaan. Dat werd vervolgens doorgestart.

Het faillissement van Bulls & Birds Retail B.V., Label54 B.V. en de Blue Company Casuals B.V. (JeansOnline) is gisteren uitgesproken door de Amsterdamse rechtbank, blijkt uit het Insolventieregister. Axivate zette pure player Bulls & Birds begin 2013 zelf in de markt. Afgelopen maart kwamen concurrenten JeansOnline en zuster Label54 onder het management van Bulls & Birds te vallen

Neckermann.com
Twee jaar geleden blies Axivate Capital nieuw leven in Neckermann.com, dat in het begin van de zomer opnieuw kopje onder ging. Enkele uren nadat het faillissement werd uitgesproken, kondigde Axivate een doorstart aan. Het management werd vervangen en het webwarenhuis ging sterk afgeslankt verder. Geholpen door de merknaam zou Neckermann.com uit moeten kunnen groeien tot een top 5-speler op de Nederlandse e-commerce markt, zei investeerder Bas Rasker destijds namens Axivate.

Curator
De drie nieuwe faillissementszaken zijn overgedragen aan de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Karst Folkerts van het Bredase Lawwise Advocaten is als curator aangesteld. Hij zal de mogelijkheden voor een doorstart onderzoeken, maar hij is vandaag niet bereikbaar voor commentaar.