Twinkle | Digital Commerce

Nieuw bezorgrecord PostNL: 1.167.705 pakketten

2017-05-27
180101
  • 1:04

PostNL bezorgde nog nooit zoveel pakjes als het bedrijf gisteren deed: 1.167.705 pakketten. Het eerdere record in de aanloop naar Sinterklaas, toen de grens van een miljoen voor het eerst werd gepasseerd, is gebroken.


Dat heeft het postbedrijf zojuist laten weten. Ook vandaag worden nog veel pakjes afgeleverd, al is niet gecommuniceerd hoeveel. Om 13.00 uur vanmiddag waren alle sorteercentra leeg; voor die tijd konden de laatste volle bestelbussen de weg op. ‘
Het is gelukt ook de pakketten die de webshops vannacht nog hebben aangeleverd mee te nemen in de laatste ronde vóór de kerst. De pakketbezorgers van PostNL zijn tot vroeg in de avond onderweg zodat iedereen die thuis is, of aardige buren heeft, vandaag zijn bestelling krijgt’, aldus het bedrijf niet zonder trots.

Kerstman is Sinterklaas voorbij
Uit een peiling van GfK bleek gisteren dat Nederlandse webwinkeliers in de aanloop naar Kerst gemiddeld 38 procent meer omzet boeken dan in een ‘normale’ week. Voor het eerst is de kerstpiek hoger dan de sinterklaaspiek; in de weken tot 5 december was de gemiddelde meeromzet 27 procent. De verwachting is dat Kerstmis de komende jaren alleen maar belangrijker zal worden voor Nederlandse webwinkeliers.