Twinkle | Digital Commerce

Lufthansa’s Liefery nieuwe speler in same day delivery

2017-05-27
180101
  • 1:12

Een start-up waarvan vliegmaatschappij Lufthansa grootaandeelhouder is, levert weborders op de dag van bestelling af bij Duitse webshoppers. Liefery biedt bezorging in 90 minuten voor 6,99 euro in 35 grote steden.


Lufthansa rapporteert over de uitbreidingsplannen van de e-commerce dienstverlener in de last mile. Wie de order niet binnen anderhalf uur op de stoep wil hebben, kan via de app van Liefery met een tijdslot van 60 minuten aangeven wanneer het pakket wel gewenst is.

Levensmiddelen
De geleverde producten lopen uiteen van kleding en artikelen uit de bouwmarkt tot levensmiddelen. Momenteel zijn vierhonderd Duitse retailers aangesloten. De dienst leunt op het bestaande koeriersnetwerk (zeshonderd partners) van Time:matters, dat voor 49 procent in handen is van Lufthansa Cargo.

Andere Europese landen
Tegen eind 2015 moeten honderd steden in Duitsland op de bezorglijst van Liefery staan. Daarnaast ziet moederbedrijf Time:matters kansen in steden van andere Europese landen.

EBay en DHL in same day delivery
EBay en DHL Paket starten binnenkort samen een proef met same day delivery in Berlijn. Hier komt een speciale website voor. Orders voor 14.00 uur ’s middags worden ’s avonds tussen acht en tien geleverd. Volgens eBay zullen vijf tot tien partijen deelnemen aan de proef, die minstens tot eind dit jaar loopt. EBay en DHL zeggen zo ervaring op te willen doen met bezorging op de dag van bestelling in Duitsland.