Twinkle | Digital Commerce

Bol.com-orders dezelfde dag nog afhalen bij Albert Heijn

2017-05-27
180101
  • 1:09

Bol.com gaat klanten in de gelegenheid stellen om online orders nog dezelfde dag af te halen bij Albert Heijn. Dat blijkt uit een presentatie van managing director Daniel Ropers in het kader van het Ahold Online Strategy Event.


Ahold geeft analisten gisteren en vandaag tekst en uitleg over de digitale koers van het concern, waarover u later meer kunt lezen op deze site. Bol.com's Daniel Ropers maakt in zijn presentatie melding van het voornemen om same day pick-up via Albert Heijn te faciliteren. Daarmee wordt de last mile naar de klant sneller dan ooit geslecht.

Bol.com-afhaalpunt
Een lanceertermijn noemt Ropers niet, ook is onduidelijk of webshoppers straks meer moeten gaan betalen voor de snelle afhaaloptie bij Albert Heijn. De meeste vestigingen van de supermarktketen fungeren sinds vorig jaar zomer als Bol.com-afhaalpunt.

Samenwerking
Robert van Kalsbeek van The Next Practice, die de introductie van Bol.com’s afhaalpunten bij Albert Heijn begeleidde, noemde same day ‘delivery’  via de supermarkten vorig jaar al een eventuele volgende stap in de samenwerking tussen Albert Heijn en Bol.com. Gekeken werd ook naar de optie om bestellingen bij Bol.com pas te betalen in de winkel. Dat kan nog niet. De mogelijkheid komt ook niet in de door Ropers gepresenteerde plannen voor.