Twinkle | Digital Commerce

PostNL houdt meeste pakketprijzen gelijk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

PostNL mag de prijs voor een postzegel per 1 januari opnieuw verhogen van de ACM, die ook akkoord ging met de pakkettarieven voor 2015. De prijzen blijven nagenoeg gelijk, voor zowel losse pakketten als voor de online verzendservice. Het brievenbuspakje wordt iets goedkoper.

De ACM heeft ingestemd met de tarieven die PostNL volgend jaar wil gaan rekenen. Een postzegel wordt 5 cent duurder en gaat 69 eurocent kosten. Ter vergelijking: drie jaar geleden kostte een postzegel nog maar 46 eurocent. Sinds die tijd is de postbezorging op maandag ook nog eens geschrapt, terwijl de maandag er voor pakketbezorging is bijgekomen. PostNL experimenteert momenteel ook met bezorging van pakjes op zondag.

Losse pakketprijzen
Uit het tarievenboekje (pdf) van PostNL voor komend jaar blijkt dat de losse pakketprijzen op 1 januari niet wijzigen ten opzichte van de verhoogde prijzen die sinds afgelopen augustus gelden (pdf). Zo blijft het basistarief voor een pakket tot 2 kilo 6,95 euro:

Online verzendservice
Ook de tarieven voor de online verzendservice wijzigen niet of nauwelijks. Hieronder is te zien dat het tarief voor het begin dit jaar geïntroduceerde brievenbuspakje alleen iets daalt:

Tarieven online verzendservice 2014:

 
 
Tarieven online verzendservice 2015:
 
 

Ophaalpakket
Anders dan in het vorige tarievenboekje, is voor 2015 de dienst ‘Pakket - Bezorgd op PostNL-locatie’ opgenomen, waarvoor 5,95 euro wordt gerekend. Twinkle schreef eerder over deze nieuwe dienst, die de werknaam ‘ophaalpakket’ meekreeg.

Lees ook: PostNL: pakketvolume 8 procent hoger (4 augustus 2014)