Twinkle | Digital Commerce

Na Koopeenkoe.nl volgt Koopeenvarken.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Yvo van Rijen, bedenker van Koopeenkoe.nl, komt binnenkort met een soortgelijke bestelsite voor varkensvlees: Koopeenvarken.nl. Klanten kunnen hun deel van het dier bestellen in pakketten met verschillende stukken vlees.

Van Rijen vertelt in het komende nummer van Twinkle (verschijning 7 oktober) dat Koopeenvarken.nl deze maand live moet gaan. Op Facebook is zojuist bekend gemaakt waaruit het pakket met varkensvlees bestaat: het gaat onder meer om hamlappen, gehaktballen, varkensmedaillons, schnitzels en twee soorten verse worst.

Intekenen
Koopeenvarken.nl is gemodelleerd naar het begin dit jaar geopende Koopeenkoe.nl. Webshoppers kunnen letterlijk intekenen voor een deel van het dier en op de site is te volgen hoeveel procent ervan is verkocht. Pas als het beest helemaal is ‘volgelopen’, ofwel voor 100 procent is verkocht, wordt het dier geslacht, gerijpt en verwerkt. 'Crowdbutching’, wordt het wel genoemd.

Groothandel Lindenhoff bezorgt de vleespakketten (die voor koeien kosten 99,95 euro) in de Randstad gratis, daarbuiten tegen bijbetaling.

Vleesconsumptie
Van Rijen geeft kopers allerlei informatie over het dier dat ze uiteindelijk op het bord krijgen. Hij garandeert goede voeding en weert het gebruik van hormonen en chemicaliën. Zijn bedoeling is zeker niet om de vleesconsumptie aan te wakkeren. ‘Eet minder vlees, maar als je het eet, eet dan goed en traceerbaar vlees!’, is het devies.