Twinkle | Digital Commerce

LeShop sluit afhaalpunten op stations, ook kluiswanden weg

2017-05-27
180101
  • 1:18

De afhaalbalies op Zwitserse treinstations van LeShop worden na twee jaar gesloten. De websupermarkt beëindigt daarmee zijn samenwerking met de Zwitserse spoorwegen SBB rond het ‘mislukte’ project.

De afhaalpunten van de dochteronderneming van supermarktconcern Migros waren bedoeld voor forenzen in Zürich en Lausanne die hier na werktijd hun boodschappen af konden halen. Medewerkers van de SBB bemanden de balie. Volgens de Zwitserse website Blick stopt LeShop op 31 oktober met het project.

Pakjesautomaten verdwijnen
Ook de onbemande pakjesautomaten die sinds vorig jaar oktober op treinstations in Zürich, Bern, Lausanne, Geneve, Luzern en Basel waren geplaatst verdwijnen, op de automaat op het centraal station van Geneve na. De GoodBox-kluiswanden werden volgens een SBB-woordvoerder te weinig gebruikt ‘om van toegevoegde waarde te zijn voor klanten’, schrijft Blick.

Same day ophalen
Behalev voor het afhalen van online bestelde booschappen van LeShop werden de kluizen gebruikt door een bloemist, stomerij en een andere websuper. Bij LeShop gold: wie voor tien uur ’s ochtends zijn boodschappen bestelde, kon deze vanaf vijf uur ’s middags uit het kluisje ophalen met zijn smartphone.

SBB wil algemene kluisjes
De SBB is momenteel bezig met een nieuw kluisjesproject, waarvan Geneve de proeflocatie wordt. Dit moeten ‘meer algemene kluizen’ worden voor online orders. Meer laat de SBB niet los over de invulling van het concept.

Londense metro en station
In Londen experimenteren verschillende supermarktketens met click & collect bij metrostations, waaronder Asda, Tesco en Waitrose. Ook start Amazon deze maand met kluisjes op het centraal station van Londen.