Twinkle | Digital Commerce

Gratis bezorging bij PayPal-betaling

2017-11-11
180101
  • 1:02

Levi’s, Sports Authority en Aeropostale bieden de komende periode gratis verzending aan webshoppers die betalen met PayPal. Het gaat om een tijdelijke actie, die alleen loopt in de Verenigde Staten.


Behalve de genoemde zijn er nog zes ander online verkopers waarmee PayPal in zee ging. Op hun sites zijn Amerikaanse webshoppers de komende tijd automatisch goedkoper uit als ze met Paypal betalen. Producten worden binnen twee dagen thuisbezorgd, is de belofte.

Amazon Prime
PayPal geeft zelf maar weinig informatie prijs over de achtergronden van de actie. Het Amerikaanse weblog AllthingsD kopt over ‘Amazon Prime like shipping’. De marktleider biedt Amerikaanse shoppers een abonnement op bezorging: voor 79 dollar kunnen ze een jaar lang ongelimiteerd Amazon-producten laten bezorgen, een service die het bedrijf geen windeieren legt.

EBay Now
De vraag is of en hoe PayPal een vervolg gaat geven aan de kortingsactie, waarbij het feitelijk opdraait voor de bezorgkosten die webwinkeliers maken bij hun vervoerders. PayPal’s moederbedrijf eBay is sinds ruim een jaar zelf actief als pakketbezorger met eBay Now. De snelle bezorgservice zal worden uitgerold op de Britse markt, werd vorige week duidelijk, en daarna in andere Europese landen.