Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl inspireert met YouTube-video’s

2017-11-09
180101
  • 1:20

Wehkamp.nl heeft vandaag een YouTube-kanaal geopend waarin zes bekende ‘vloggers’ consumenten maandelijks inspiratie bieden op het gebied van fashion, beauty en lifestyle. Het platform wordt later dit jaar geïntegreerd in het retailer’s online magazine.

Maandelijks bespreekt één vlogger op Simply Stylish een door de redactie van Wehkamp.nl bepaald thema. Zij krijgt ‘de volledige ruimte’ om twee video’s te maken met daarin bijvoorbeeld trends, tips & tricks of een achtergrondverhaal rond dit thema. Aan het eind van de maand krijgen consumenten de gelegenheid om de vlogger vragen te stellen in een Google Hangout.

Inspiratie uit video’s
‘Met Simply Stylish zoeken we aansluiting bij een groeiende groep consumenten die inspiratie haalt uit online video’, laat Wehkamp.nl weten. ‘Het videokanaal is voorlopig uitsluitend zichtbaar op YouTube, maar wordt nog voor het einde van het jaar volledig geïntegreerd in het online magazine van Wehkamp.nl.’

Kijkje achter de schermen
De eerste vlogs hebben als thema ‘najaarstrends’ en zullen worden ingevuld door Teske de Schepper van Teskuh.nl. Ook maakt Wehkamp.nl’s redactie zelf video’s met onder andere een kijkje achter de schermen bij retailpartners.

Modelvideo’s
Wehkamp.nl werkte eerder met video’s voor zijn productpagina’s. ‘Bij een bezoek aan de pagina start automatisch een modelvideo, waarbij klanten op een hele toegankelijke en snelle wijze geïnformeerd worden over onder andere lengte en pasvorm van een kledingstuk’, beschreef Wehkamp.nl de modelvideo’s bij de introductie begin 2013. Het online magazine, waar straks ook de YouTube-filmpjes aan worden gekoppeld, bestaat sinds november vorig jaar, toen de online retailer ook zijn website vernieuwde.