Twinkle | Digital Commerce

PayPal in Bitcoins

2017-10-05
180101
  • 1:07

PayPal biedt Amerikanen binnenkort de mogelijkheid om met Bitcoins te betalen. De virtuele munt komt beschikbaar voor One Touch, een laagdrempelige mobiele betaaltoepassing van zusterbedrijf Braintree. ‘Goodbye tot passwords, hello to Bitcoin’, schrijft Braintree in een blog-posting.

Braintree heeft ‘One Touch’ gisteren officieel geïntroduceerd voor PayPal. De 'snelste mobiele checkout’ is beschikbaar voor iOs in de VS, het gebruik in Android wordt momenteel nog (publiekelijk) getest. Tot de eerste aanbieders van One Touch behoren Jane.com, StubHub en Threadless.

Enkele schermbeweging
Na de Amerikaanse introductie zal PayPal One Touch ‘in de komende maanden’ als optie presenteren aan retailers in andere landen, meldt Braintree. De belofte is dat mobiele shoppers met een enkele schermbeweging kunnen betalen op ieder platform en 'across apps'; ze hoeven niet steeds opnieuw gebruikersnamen en wachtwoorden in te voeren, terwijl de betaalveiligheid gegarandeerd zou blijven.

Door een samenwerking met Coinbase, een internationale digitale wallet voor Bitcoins, komt de virtuele munt beschikbaar bij Braintree en daarmee dus ook bij PayPal. Amerikaanse PayPal-gebruikers kunnen binnenkort dus met één druk op hun mobiele scherm betalen met Bitcoins, althans bij online retailers die One Touch faciliteren.

Lees ook: ‘Waarom zou je geen Bitcoins accepteren?’ (5 maart 2014)