Twinkle | Digital Commerce

Neiman Marcus koopt Mytheresa.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Neiman Marcus neemt voor een onbekend bedrag de Duitse luxury webshop Mytheresa.com over. Ook de fysieke winkel van de oprichters in München komt in handen van de Amerikaanse warenhuisketen in het hogere segment.

Mytheresa realiseerde afgelopen jaar een omzet van 66 miljoen euro en een winst van 2,5 miljoen euro. Het grootste deel van de inkomsten was afkomstig van Duitse, Britse, Franse en Italiaanse klanten. De online winkel verzendt ook naar Nederlandse consumenten, dedicated landensites zijn er niet. Mytheresa.com is alleen in het Engels en het Duitse beschikbaar.

Luxe vrouwenmode
Mytheresa.com werd in 2006 gelanceerd door Susanne en Christoph Botschen, die al sinds 1987 eigenaar zijn van designerboetiek Theresa in München. Het echtpaar Botschen verkoopt luxe vrouwenmode van een kleine tweehonderd merken als Valentino, Miu Miu en Jimmy Choo.

Verkoopmissie
Mytheresa wordt afgelopen voorjaar door Goldman Sachs in de etalage gezet. De verkoopmissie kan eind dit jaar worden afgerond als de overname goedkeuring krijgt van autoriteiten. Investeringsmaatschappij Acton Capital Partners had sinds 2010 een minderheidsbelang in het bedrijf, dat dit jaar mikt op 100 miljoen euro omzet.