Twinkle | Digital Commerce

EBay werkt met Autobutler voor reparatiedienst

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

EBay Duitsland werkt samen met autoserviceplatform Autobutler voor het indirect aanbieden van onderhoud en reparaties aan auto’s. De ‘eBay Motors Werkstattportal’ is een toevoeging op eBay’s vele advertenties van tweedehands auto’s.

Autobutler, een platform waarop consumenten offertes kunnen aanvragen bij maximaal drie garages in de buurt, is zelf aanwezig in Duitsland, Zweden, Denemarken en Groot-Brittannië, zo staat in een persbericht van eBay. Voor Nederland lijkt een site in de maak te zijn.

Betalen bij garage
In EBay Motors Werkstattportal, onderdeel van eBay.de, kunnen gebruikers evenveel offertes aanvragen. Wel moeten zij aangemeld zijn bij eBay. De betaling vindt net als op het autoserviceplatform plaats bij de garages zelf, na uitvoering van de werkzaamheden.

Tweedehands auto's
EBay’s nieuwe dienst wijkt volgens The Next Web af van het bedrijfs core business: een platform voor productverkoop. Echter, de handelssite is populair onder consumenten voor de koop of verkoop van tweedehands auto’s, wat aansluit bij een reparatiedienst. Het is nog onbekend of eBay’s nieuwe portal ook in andere landen wordt geopend.