Twinkle | Digital Commerce

Zalando laat hackers binnen

2017-05-27
180101
  • 0:52

Zalando biedt tot na deze zomer vier dagen per week onderdak aan vijftien hackers. Ze nemen deel aan het zogenoemde 'Hackership Program' van de OpenTechSchool in Berlijn, dat wordt gesponsord door Zalando. De pure player stelt coaches en ontwikkelaars beschikbaar.  

De vijftien ervaren codekrakers begonnen gisteren aan het programma, dat twaalf weken loopt. Ze krijgen de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden aan te leren of bestaande verder te ontwikkelen, aldus Zalando.

Techneuten
Daarbij krijgen ze veel vrijheid. ‘Der Fokus liegt auf selbstorganisiertem Lernen’, meldt de nummer 3 van de Twinkle100. De studenten moeten van elkaar leren door ervaringen uit te wisselen in peer groups, waarbij ze ondersteuning krijgen van Zalando's techneuten.

Vruchten
Zalando is benieuwd naar de resultaten van het programma, waarvan het allicht zelf ook vruchten zal plukken. In blog-postings worden de komende tijd updates gegeven van de vorderingen.

Lees ook: Coolblue houdt open huis voor techneuten (23 mei 2014)