Twinkle | Digital Commerce

EBay opent webshop voor luxe fashion

2017-05-27
180101
  • 1:04

EBay heeft een webshop geopend waarin luxemerken tegen de volle prijs worden verkocht. Designer Collective biedt momenteel zestien Amerikaanse merken en ontwerpers een eigen etalage op eBay.com.

EBay wil met het nieuwe platform zijn imago van veilingsite van zich af schudden. Inmiddels wordt meer dan 70 procent van de artikelen op eBay tegen de reguliere verkoopprijs verkocht, meldt Women's Wear Daily. Designer Collective verhoogt dit aantal met artikelen van, nu alleen nog, Amerikaanse designers als Calvin Klein, Rebecca Minkoff en Badgley Miscka.

Invloedrijke bloggers
Het komende half jaar worden ook de producten van buitenlandse ontwerpers en merken toegevoegd. Daarnaast krijgen invloedrijke bloggers en personen uit de modebranche met eigen content een plek op de site om meer naamsbekendheid voor het platform te genereren.

Nieuwe markten betreden
De designers hebben allen een eigen etalage binnen Designer Collective. Zij beheren hun eigen shop-in-shop en de verzending naar klanten in de VS. Later dit jaar wordt de internationale verzending uitgerold. Voor designers is het nieuwe platform een handig middel om eenvoudig nieuwe markten als Brazilië en Rusland te betreden. Vaak hebben de bedrijven zelf ook al een eigen webshop, maar is het te duur om uit te breiden naar deze landen.