Twinkle | Digital Commerce

EBay introduceert mobiele verkoopassistent

2017-05-27
207183
  • [nieuws]
  • 1:16

EBay heeft met eBay Vallet een mobiele applicatie gelanceerd voor particuliere verkopers. Het Amerikaanse bedrijf claimt zo’n beetje iedere stap in het verkoopproces over te kunnen nemen.


Wie wil handelen op eBay kan een product voortaan te koop zetten door het mobiel te fotograferen, een optie die de Nederlandse dochter Marktplaats.nl overigens al langer biedt. Een particuliere verkoper kan de gewenste artikelbeschrijving intikken of inspreken. Binnen 30 minuten krijgt hij een indicatie van wat het product op zou kunnen brengen, waarna hij kan besluiten van verkoop af te zien. Wil hij door, dan krijgt hij een verzendlabel toegestuurd en indien gewenst zelfs een doos om de waar in te verzenden. Hij kan het verkoopproces volgen via zijn Vallet-account en hij ontvangt uiteindelijk 70 procent van de aankoopprijs via eBay-dochter PayPal.

Sell For Me
EBay Vallet is een mobiele extensie van het eerder gelanceerde eBay Sell For Me. Net als die webgebaseerde variant is de mobiele eBay Vallet app bedoeld om het leven van verkopers te vereenvoudigen. Techcrunch vergelijkt de dienstverlening met fysieke winkels die producten tegen een bepaalde commissie verkopen (offline en online) voor mensen met weinig tijd. In ons land speelden in het verleden onder andere Speurders en Troc in op die behoefte.

Restricties
Niet alle producten zijn te verkopen via eBay Vallet. Zo zijn onder andere dvd’s en cd’s uitgezonderd. Ook zijn er restricties in gewicht en in de staat waarin de artikelen moeten verkeren. EBay Vallet wordt gepresenteerd als een pilot.