Twinkle | Digital Commerce

Speurders.nl stopt met fysieke winkels

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:34

De Speurders Store in Den Haag gaat verder onder de naam Troc. Gaf de handelssite in mei 2006 nog aan dat de fysieke winkel een groot succes was, het opende zelfs een tweede vestiging in Beverwijk, nu ziet het er kennelijk geen brood meer in. De fysieke vestiging gaat verder onder de naam Troc International. 'Het concept is min of meer hetzelfde, wij bieden nog steeds tweedehands goederen aan. Maar we wilden ons aansluiten bij de "grote mensen"', reageert Niza Malak, algemeen directeur van Troc desgevraagd. 

Troc is een van oorsprong Frans bedrijf, met tweehonderd filialen verspreid over Europa. 'Zij willen uitbreiden in Europa, en dus ook in Nederland. En het gaat goed, driekwart van de spullen is binnen een maand weg', aldus Malak.

Het principe van de Speurders Store slaat wellicht minder aan dan werd gedacht. Samen met de aanbieder werd de verkoopprijs bepaald. De spullen werden met foto op de website van de Speurders Store en op Speurders.nl gezet. Dit zou de aanbieder veel zorg uit handen nemen. 'Veel mensen zitten niet te wachten op vreemde mensen aan de deur. Maar ook voor kopers heeft het voordelen. Mensen willen toch zien, het product in handen hebben', gaf Hans Mulder, directeur van Speurder Store toen aan. Speurders was niet bereikbaar voor commentaar, maar te concluderen valt dat het concept niet gebracht heeft wat ervan verwacht werd. Ondertussen kunnen we nog steeds op de website van de Store terecht op Speurders.nl. Alleen meldt deze site dat er geen advertenties zijn.

Ook de winkel in Beverwijk sluit zijn deuren, maar krijgt mogelijk ook een Frans Troc-jasje, wist De Koopman in juni van dit jaar al te melden.