Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon-telefoon nachtmerrie voor winkeliers’

2017-11-08
180101
  • 1:01

Amazon heeft gisterenavond zijn eerste eigen smartphone gepresenteerd, ‘a showrooming nightmare’ volgens het toonaangevende Business Insider. De telefoon van ’s werelds grootste online retailer herkent producten, die vervolgens eenvoudig bij Amazon kunnen worden besteld.

De Fire Phone van Amazon is uitgerust met Firefly, een feature die showrooming – in de winkel kijken, online elders kopen – in de hand werkt; Firefly biedt gebruikers de optie om barcodes en QR-codes te scannen via een speciale button aan de zijkant van de telefoon. ‘Anytime, anywhere, in one second, over 100 million items’, is de belofte van Amazon over de toepassing. Firefly voorziet ook in beeld- en geluidherkenning.

Goedkoper bij Amazon
Eerder dit jaar breidde Amazon zijn bestaande mobiele Flow-app uit met een fotoscanoptie, die direct toegang biedt tot zijn productaanbod. Met Firefly verlaagt de wereldmarktleider de drempel om te kijken of een product bij Amazon goedkoper is opnieuw, althans voor bezitters van de Fire Phone. De telefoon, die beschikt over een 3D interface, kost 199 dollar en is vanaf eind juli te koop in combinatie met een abonnement bij de Amerikaanse telecomaanbieder AT&T.