Twinkle | Digital Commerce

Hoogvliet start met hybride winkelconcept

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Hoogvliet start over precies twee weken met een voor Nederland uniek supermarktconcept. In Hendrik-Ido-Ambacht wordt dan de Hoogvliet Versmarkt geopend, een plek waar klanten hun online orders kunnen oppikken en waar ze verswaren kunnen kopen om de boodschappen compleet te maken.

In Frankrijk pionierde E.Leclerc al met zo’n hybride supermarkt en nu brengt Hoogvliet hem naar Nederland. De gedachte is dat klanten groenten, fruit, kaas, vleeswaren, brood, vlees, vis, zuivel en eieren liefst zo vers mogelijk willen hebben en dat ze die ook het liefst zelf uit de schappen en bakken pakken. De kruidenierswaren en andere verpakte supermarktproducten kunnen ze eenvoudig vanuit huis bestellen via wat Hoogvliet Klik&Klaar noemt.

Ambachtelijk, vers en puur
De eerste Hoogvliet Versmarkt heeft een vloeroppervlak van circa 500 vierkante meter. In de winkel worden straks verse pizza’s belegd en kan de klant zelf maaltijden samenstellen. Hoogvliet belooft ‘ambachtelijke, pure en verse producten in een prettige, overzichtelijke en sfeervolle winkel’. Behalve verswaren worden nog enkele aanvullende maaltijdbenodigdheden zoals rijst, pasta, kruiden en wijn verkocht.

Afhaalbalies
Hoogvliet startte ongeveer een half jaar geleden met click & collect. Inmiddels zijn er afhaalbalies in de meeste supermarkten. De keten heeft geen plannen om boodschappen te gaan bezorgen. De fulfilment van weborders vindt plaats in een speciaal distributiecentrum in Alpen aan de Rijn.