Twinkle | Digital Commerce

Fab laat een derde van personeel gaan

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Fab’s transformatie van een flash sale designer site naar een ‘gewone’ webshop met eigen merken gaat niet zonder slag of stoot. Het bedrijf liet vandaag weten bijna een derde van zijn personeel te laten gaan.

De gedupeerden zijn werkzaam in Fab’s hoofdkantoor in New York, van waaruit alle wereldwijde verkoop wordt aangestuurd. Na de ontslagronde zullen er nog tweehonderd werknemers in dienst zijn bij Fab. Het is de vierde keer in tien maanden dat de ‘grote online lifestyle shop’ in zijn personeelsbestand snijdt.

Eindhoven
Nog niet zo lang geleden waren er nog zevenhonderd mensen in dienst bij Fab. Het bedrijf opende vorig jaar een Europees distributiecentrum in Eindhoven, waar in eerste instantie 450 arbeidsplaatsen zouden worden ingericht. Volgens lokale media werd dit aantal al snel teruggeschroefd naar 50 plekken.

Kosten stroomlijnen
Ceo Jason Goldberg laat volgens Recode weten dat de huidige ontslagen nodig zijn om de kosten voor de transformatie naar een lifestyle webshop te stroomlijnen. ‘Het laten gaan van personeel maakt deel uit van een breder business plan. We zien een groot succes voor onze eigen labels en willen dat het mondiale team is ingericht om die strategie te ondersteunen.’ Fab lanceerde vorige week een eigen productlijn met banken, eettafels, beddengoed en kleden en opende een pop-up showroom in de New Yorkse wijk Soho.