Twinkle | Digital Commerce

Shopping campaigns norm voor productadvertenties in Google

2017-05-27
180101
  • 1:20

Google trekt mondiaal de stekker uit Product Listing Ads campagnes. Vanaf de zomer moeten zoekmachineadverteerders voor hun productreclame zijn overgestapt op Shopping campaigns. Dat programma is pas sinds kort in Nederland beschikbaar. In augustus wordt het de norm.
 
Google heeft het einde van Product Listing Ads als campagneformaat aangekondigd op zijn Shopping Blog. De zoekgigant geeft aan dat Shopping campaigns zo goed bevallen dat Product Listing Ads niet meer apart ondersteund zullen worden. Als adverteerders de PLA’s eind augustus niet bij Shopping campaigns hebben ondergebracht, gebeurt dat automatisch.

Upgrade
Google adviseert adverteerder om de ‘upgrade’ naar het nieuwe campagneformaat vandaag nog in te plannen, om zo snel mogelijk te kunnen profiteren van bepaalde features. De komende maanden zal Google meer tips uit de doeken doen over Shopping campaigns en extra tools lanceren.

Uitrol
Pas sinds medio februari kunnen alle adverteerders wereldwijd gebruik maken van Google Shopping campaigns, waarmee productadvertenties in Google eenvoudig kunnen worden beheerd. Tot voor kort was het programma alleen op aanvraag voor Nederlandse ondernemers beschikbaar.

Campagnetype
Google Shopping campaigns maken het eenvoudiger om campagnes met Product Listing Ads te beheren. Maar het zijn ook campagnes op zich, legde Kimberley Nelis van Tribal Internet Marketing afgelopen november uit op deze site. Zij sprak van een ‘veelbelovend campagnetype’.
  
Het uitgebreide artikel van Kimberley Nelis over Google Shopping campaigns kunt u hier lezen.
  
Lees ook: