Twinkle | Digital Commerce

1-800-Flowers personaliseert bezorgen met videoboodschap

2017-05-27
180101
  • 1:39

De Amerikaanse bloemist 1-800-Flowers.com wil zijn test rond het personaliseren van online orders verder gaan uitbreiden. Dankzij een samenwerking met het bedrijf Deliv kunnen consumenten onder andere videoboodschappen meesturen met hun bloemen.

1-800-Flowers.com test al sinds november vorig jaar de bezorgmogelijkheden die Deliv te bieden heeft. Deliv laat pakketten bezorgen door professionele chauffeurs, studenten en andere consumenten die tijd over hebben en in het bezit zijn van een eigen auto. De crowdsourced chauffeurs rijden allen in het eigen woon- of werkgebied zodat same day delivery, of zelfs two hour delivery, mogelijk is.

Videoboodschap
Deliv heeft diverse features ontwikkeld die de bezorging van pakketten extra persoonlijk maken. Een voorbeeld hiervan is het opnemen van een videoboodschap door de verzender, die afgespeeld wordt bij het aannemen van de bestelling door de ontvanger. ‘Een klant van 1-800-Flowers.com kan zo een verjaardagsliedje inzingen voor haar zus die een boeket ontvangt voor haar verjaardag. De video wordt op de smartphone van de bezorger afgespeeld’, laat Deliv-ceo Daphne Carmeli weten aan Internet Retailer.

GPS
Via een GPS-systeem is de bezorger door de klant te volgen. Ook kunnen Deliv-koeriers foto’s delen van pakketten die door hen worden bezorgd. Zo krijgt de retailer, in dit geval 1-800-Flowers.com, een bewijs van hoe een pakket eruit ziet als deze wordt geleverd. 1-800-Flowers.com wil de test met Deliv de komende drie maanden gaan uitbreiden, van San Francisco naar ‘twee andere markten’ in de Verenigde Staten.

Instacart en Pocket Shop
In de VS is Instacart al gestart met het bezorgen van online orders door particuliere chauffeurs. Onafhankelijke, gescreende inwoners van Chicago verdienen 20 dollar per uur met het leveren van boodschappen. In Groot-Brittannië werd vorig jaar eenzelfde crowdsourcing concept toegpast door Pocket Shop. Deze Britse start-up maakte gebruik van een netwerk van pedestrian pickers, die boodschappen bij onder andere Tesco en Sainsbury’s met de benenwagen bezorgen. Op 1 oktober moest het bedrijf echter stoppen met zijn activiteiten, omdat er te weinig ‘wandelaars’ waren om de dienst financieel overeind te houden.