Twinkle | Digital Commerce

Marks & Spencer: duizenden afhaalpunten in Frankrijk

2017-05-27
180101
  • 1:06

Marks & Spencer zet zijn internationale groeiambities kracht bij door zich aan te sluiten op het afhaalpuntennetwerk van Point Relais. Vanaf later deze maand kunnen bestellingen op Marksandspencer.fr op ruim vierduizend locaties worden opgehaald.

Dat meldt de Britse vaktitel Retail-Week. Het plan past in de gisteren gecommuniceerde doelstelling om de internationale omzet en winst met respectievelijk 25 en 40 procent te doen groeien in drie jaar tijd. Op ons continent mikt Marks & Spencer daarbij op een combinatie van flagship stores in grote steden, kleinere food stores die door franchisers worden gerund en een groot online aanbod.

Prioriteiten
Laura Wade-Gery, die leiding geeft aan M&S’ e-commerce activiteiten, heeft laten weten dat initiatieven als de externe afhaalpunten in Frankrijk en de start van online verkoop in Rusland hoog op haar prioriteitenlijstje staan. In eigen land stapte Marks & Spencer anderhalve maand geleden over op een nieuw eigen e-commerce platform, dat de techniek van Amazon vervangt.

Nederlandse site
De Nederlandse webwinkel van Marks & Spencer, dat een jaar geleden zijn comeback maakte in ons land, draait nog op Demandware. De bedoeling is dat ook de internationale sites gaan draaien op het nieuwe platform, vertelde Wade-Gery eerder aan Twinkle (interview).