Twinkle | Digital Commerce

Jumbo krijgt ‘E-Fulfilment Center’ in Den Bosch

2017-05-27
180101
  • 1:06

Jumbo gaat online bestellingen straks verwerken vanuit een speciaal daartoe ingericht fulfilmentcenter in Den Bosch. De supermarktketen werft momenteel mensen die de activiteiten daar moeten gaan aansturen.


In vacatures op Jumbosupermarkten.nl spreekt de keten over ‘het E-Fulfilment Center’. Op de bijgevoegde kaart is te zien dat de gezochte planner e-fulfilment en de teamleider logistiek komen te werken aan de Balkweg nummer 2 in Den Bosch. Op dat adres staat Jumbo Omnichannel B.V. Den Bosch bij de Kamer van Koophandel geregistreerd.

Op hetzelfde adres was eerder het distributiecentrum van Super de Boer gevestigd. Geruchten dat Jumbo in dat magazijn zijn online bestellingen zou willen verwerken, zijn bij deze bevestigd. 

Afhaalpunten
Jumbo is tot op heden weinig loslippig over de plannen met e-commerce. Duidelijk is wel dat de formule in de loop van dit jaar click & collect gaat faciliteren, met afhaalpunten bij en buiten de eigen winkels. Of Jumbo ook bij webshoppers thuis gaat bezorgen, is niet duidelijk.

Online service
Jumbo, achter Albert Heijn de tweede supermarktketen van Nederland, biedt al jaren een foto- en een gebakservice aan op Jumbosupermarkten.nl. Verdere initiatieven in online verkoop bleven tot op heden uit. Het Brabantse supermarktbedrijf benoemde Roland van den Berg per begin dit jaar tot directeur e-commerce.