Twinkle | Digital Commerce

'Dating app voor shoppers en winkeliers'

2017-05-27
180101
  • 1:36

Ongeveer 75 winkeliers hebben zich aangesloten bij Selly Amsterdam, een mobiele applicatie voor inwoners van de hoofdstad. Door te ‘hengelen’ zetten ze een vraag uit bij de lokale ondernemers. De  app en bijbehorende site worden vanavond gelanceerd.

Als het aan Selly ligt wordt hengelen een nieuw begrip; Amsterdammers kunnen dat in de praktijk brengen door in de app bijvoorbeeld aan te geven dat ze de volgende dag een bruiloft hebben en dat ze daar nog een geschikte outfit voor zoeken. Selly zorgt ervoor dat het verzoek, eventueel voorzien van een foto, bij de juiste ondernemers uit het netwerk terecht komt.

Reserveeroptie
Ondernemers die een klantvraag ontvangen kunnen via de chat-functie in de app communiceren met de hengelaar. Gebruikers kunnen producten op afstand reserveren, maar niet kopen; daarvoor moeten ze naar de winkel in kwestie. ‘Het doel van Selly Amsterdam is om het goede van online en offline met elkaar te combineren. Interactie, vernieuwing en persoonlijk contact staan centraal’, stelt de start-up.De komst van webshops heeft winkelen wel veel gemakkelijker gemaakt, maar niet altijd leuker. De charme en expertise van een échte winkel vind je namelijk niet online.’

Twitter en Instagram
Selly Amsterdam, dat zich omschrijft als 'dating app voor shoppers en winkeliers', voorziet in connecties met Twitter en Instragram. Berichten met de hashtag #sellyhengel worden als zoekopdracht naar relevante ondernemers gepusht. Behalve de hengelfunctie biedt Selly gebruikers van de gratis app ook nieuwe collecties en producten, een 'digitale winkelruit' met social media berichten van deelnemende winkeliers, aanbiedingen, informatie over events en een blog. Voor participerende ondernemers is er een management app beschikbaar, zoals blijkt uit onderstaande afbeelding: 

Vast maandbedrag
Selly
laat 'de tofste, leukste en bijzonderste winkels' van de hoofdstad toe op zijn platform voor een vast bedrag per maand. 'Geen verborgen kosten en iedere maand opzegbaar.' Of er plannen liggen voor Selly's in andere steden is onduidelijk.