Twinkle | Digital Commerce

Wal-Mart: 30 procent groei uit e-commerce

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Walmart, de grootste retailer ter wereld, heeft afgelopen boekjaar voor het eerst meer dan 10 miljard dollar omzet geboekt uit e-commerce. De webinkomsten groeiden met ruim 30 procent, harder dan de omzet van online marktleider Amazon vorig jaar groeide.

Walmart was in 2012 na Amazon, Staples en Apple al de vierde online retailer van de VS naar omzet, aldus Internet Retailer. De omzet in het afgelopen boekjaar, dat op 31 januari jongstleden werd afgesloten, kwam uit op 10,3 miljard euro. Van Walmart’s totale jaaromzet (473,1 miljard dollar) kwam afgelopen jaar 2,2 procent online binnen.

Yihaodian en Asda
Behalve uit de VS komen de online inkomsten van de Amerikaanse retailgigant voor een belangrijk deel uit China en Groot-Brittannië; Walmart heeft een aandeel van 51 procent in de Chinese pure player Yihaodian en het is eigenaar van de Britse supermarktketen Asda, goed voor 18,7 procent webomzetgroei vorig jaar.

Focusmarkten
Voor het lopende jaar zijn de VS, China de UK en Brazilië als focusmarkten aangewezen. Walmart verwacht dat de webinkomsten bijna even hard zullen blijven groeien, tot ongeveer 13 miljard euro in het lopende jaar. Veel aandacht gaat in deze fase uit naar de uitbreiding van Walmart's fulfilmentnetwerk en die van de in 2009 geopende marktplaats voor externe verkopers.