Twinkle | Digital Commerce

PostNL verkent bezorgmogelijkheden met drones

2017-05-27
180101
  • 1:26

PostNL nam anderhalf jaar geleden softwarebedrijf Marvia over, waarna verkoper Arnoud Haverlag en zijn compagnon de ruimte kregen om innovatieve ideeën uit te werken voor het postbedrijf. Ze verkennen momenteel bezorgmogelijkheden met drones. Haverlag: ‘Ik geloof er heilig in.’

Haverlag is sinds de acquisitie ‘entrepreneur in residence’ bij PostNL, wat inhoudt dat hij zich binnen de corporate mag gedragen als een start-up. ‘Mijn partner Jons Janssens en ik onderzoeken alles wat we zelf vet vinden. Wij proberen PostNL maximaal te voeden. Of het bedrijf daadwerkelijk besluit iets te doen met de innovatieve ideeën die wij zien en in kaart brengen, is daarna maar de vraag.'

Verkenners
Haverlag wil het beeld bijstellen dat PostNL al is begonnen met het testen van drones. ‘Het ligt voor de hand dat wij de ontwikkelingen op dit terrein met interesse volgen, zoals die bij Amazon. We maken voor PostNL inzichtelijk wat ze ermee zouden kunnen. We zijn verkenners, die de kansen van nieuwe technieken inschatten, ook voor de langere termijn.’

Logistiek van de toekomst
Haverlag is vooralsnog enthousiast over drones: ‘Wijn zijn enorm fan. Ik geloof er heilig in dat het de logistiek van de toekomst is. Ik volg Amazon daar wel in en het zou me niks verbazen als er binnen vijf jaar daadwerkelijk pakjes worden vervoerd met drones. Amazon heeft veel media-aandacht gegenereerd met zijn plannen, en de timing was natuurlijk perfect zo voor het koopjesseizoen, maar hun plannen neem ik absoluut serieus.’

Lees ook:Foto: Delivery drone with post package, Shutterstock