Twinkle | Digital Commerce

City Box en De Buren starten proef met paskamer

2017-05-27
180101
  • 1:44

Bij een vestiging van City Box in Rotterdam is het vanaf vandaag mogelijk om kleding te passen in een speciaal daartoe gecreëerde ruimte. Als de proef slaagt zal het aantal paskamers worden uitgebreid, in samenwerking met De Buren.

Bij alle Nederlandse vestigingen van City Box, een grote verhuurder van opslagruimte, zijn sinds afgelopen zomer punten van De Buren te vinden. Dat Twentse bedrijf exploiteert onbemande afhaalpunten in Nederland, die samen een netwerk voor click & collect vormen. Webshoppers kunnen hun bestellingen ophalen in de kluisjes van De Buren, die onder meer ook zijn te vinden in winkelcentra van Corio.

Persoonlijke kluisje
Vandaag presenteren City Box en De Buren een paskamer aan de Korte Stadionweg in Rotterdam. Particulieren kunnen online gekochte schoenen en kleding daar laten afleveren en op elk gewenst moment uitproberen.

Eigen code
Robin Dragstra, algemeen directeur van De Buren, denkt webshoppers extra gemak te bieden met de oplossing. ‘De bestelde kleding wordt afgeleverd bij City Box en door de medewerkers in je persoonlijke kluisje gestopt (vanaf 0,70 euro per dag afhankelijk van het formaat, red.). Met je eigen code kun je deze uit het kluisje halen en direct passen in de paskamers.’

Afhalen en retourneren combineren
Als een artikel niet voldoet aan de wensen, kan het direct via City Box worden teruggestuurd. 'De klant kan afhalen en retourneren dus combineren', legt Bert Tielemans van City Box uit aan Twinkle. 'Andere partijen zijn ook bezig met oplossingen die hetzelfde doel nastreven', refereert hij aan de paskamer aan huis die Dynalogic voor JeansOnline mogelijk maakt.

Tussenoplossing
Om gebruik te kunnen maken van de passervice bij City Box moeten webshoppers zelf het adres van de zogenoemde 'Burenbalie' aan de Korte Stadionweg invoeren en daarnaast dus een kluisje afnemen. 'Dit is een tussenoplossing', zegt Dragstra tegen Twinkle. 'Op dit moment praten we met tal van webwinkeliers om De Buren als aparte afhaalmogelijkheid in hun sites te integreren, straks eventueel ook met de paskameroptie bij City Box. Ondertussen praten we ook met de pakketvervoerders om de retouren te stroomlijnen.'