Twinkle | Digital Commerce

Websuper LeShop investeert in afhaalkluisjes op stations

2017-05-27
180101
  • 1:13

Na een succesvolle proef op twee stations krijgt de Zwitserse websupermarkt LeShop meer onbemande pakjesautomaten op treinstations. Klanten die voor tien uur ‘s ochtends bestellen, kunnen hun boodschappen vanaf half vijf s’middags ophalen met hun smartphone.
 
LeShop experimenteerde vanaf  afgelopen oktober met kluiswanden op stations in Zürich en Bern. Voor de proef werd een samenwerking gesloten met de Zwitserse spoorwegen, die de pakketautomaten onder de naam SBB GoodBox in de markt zet. Ook andere partijen maken gebruik van de kluisjes, waaronder een bloemenverkoper, een stomerij en een andere websuper.

Vanaf komende april kunnen klanten van LeShop ook in Lausanne, Geneve, Luzern en Basel boodschappen ophalen in de pakketautomaten van SBB. De kluisjeswanden in proefsteden Zürich en Bern gaan dan weer open; de komende maanden wordt de service geoptimaliseerd.

Spoorwegpersoneel
Dik een jaar geleden begon LeShop, een dochteronderneming van supermarktconcern Migros en goed voor een jaaromzet van zo’n honderddertig miljoen euro, al met bemande afhaalpunten op stations. Forenzen in Zürich en Lausanne krijgen hun boodschappen overhandigd door medewerkers van spoorbedrijf SBB. Die click & collect optie blijft op die plaatsen naast de afhaalkluizen bestaan.

Londense metro
De Britse supermarktketen Asda, onderdeel van ’s werelds grootste retailer Walmart, sloot afgelopen november een soortgelijke samenwerking met een openbaar vervoerbedrijf. Met Transport for London werd overeengekomen om afhaalpunten te openen bij metrostations in de hoofdstad.