Twinkle | Digital Commerce

‘Twinkle100 afwachtend met Universal Analytics’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Van de 130 bedrijven uit de Twinkle100 en de Travel 30 maken er 17 gebruik van Universal Analytics, de publieke nieuwe versie van Google Analytics. Dat constateert online marketingbureau Oogst na een inventarisatie, die vorige week plaatsvond.

‘Nederlandse online retailers en reisaanbieders laten met de trage adaptatie van Universal Analytics mogelijkheden voor inzichten in cross device en integratie van offline/online data en geavanceerde segmentatiemethoden grotendeels links liggen’, stelt Oogst in een persbericht over zijn bevindingen. Het bureau helpt bedrijven bij het gebruik van de nieuwe mogelijkheden.

Adoptie in beeld
Zowel in de retail- (13 stuks) als in de reisbranche (4) bevinden zich relatief weinig Twinkle100-partijen die de overstap naar Universal Analytics hebben gemaakt, ‘terwijl de huidige versies van Google Analytics eindig zijn’, aldus Oogst. Onderstaand diagram brengt de adoptie in beeld, ook die van Doubleclick en van Google Tag Manager (GTM), dat de overstap naar Universal Analytics kan vergemakkelijken:


Oogst tekent aan dat een aantal van de Universal Analytis gebruikers het ‘gewone’ Google Analytics nog parallel laat meedraaien. Tot de retailpartijen die al wel helemaal en zichtbaar zijn overgestapt behoren hoog genoteerde spelers als Wehkamp.nl (nummer 2), Zalando (3), Otto (11), T-Mobile (12), en de Bijenkorf (19). Binnen de reisbranche vertrouwt alleen Wtc.nl geheel op Universal Analytics.

Universal Analytics biedt gebruikers inzicht in de hele customer journey, legde Olaf Veltmeijer van Oogst eerder uit op deze site.

Lees ook: Wat wil de Google Analytics-gebruiker? (Twinkle 10-2013)