Twinkle | Digital Commerce

Jumbo komt dit jaar met Pick up Points

2017-05-27
180101
  • 1:13

Jumbo’s e-commerce plannen beginnen steeds concretere vormen aan te nemen. De supermarktketen wil dit jaar speciale pick up points gaan openen voor zijn nog te lanceren webshop. Ook krijgen de eigen winkels een afhaalpunt.

Dat vertelde financieel directeur Ton van Veen aan Distrifood. Een woordvoerder van Jumbo Supermarkten bevestigt deze plannen aan Twinkle. ‘Wij gaan inderdaad dit jaar pick up points en afhaalpunten in onze supermarkten openen. Hoeveel punten dit zullen zijn en waar deze zullen komen, is nog niet duidelijk. We zijn druk bezig onze e-commerce strategie verder uit te werken. Ook kan ik niet vertellen of wij aan thuisbezorging gaan doen.’

E-commerce ambities
Jumbo liet in oktober vorig jaar al weten e-commerce ambities te hebben. ‘Deze ambities worden op dit moment door een team dat is gevestigd in een kantoor in Den Bosch uitgewerkt. Over de verdere invulling van onze e-commerce strategie en plannen doen wij geen mededelingen’, vertelde een woordvoerder van de supermarktketen toentertijd al aan Twinkle.

Nieuw personeel
Eind vorig jaar stelde Jumbo Roland van den Berg aan als directeur e-commerce. Ook blijkt na navraag dat voormalig e-commerce manager van V&D, Noël Manning sinds 1 november bij de supermarktketen in dienst is als manager digital proposition.

De plannen voor het openen van stand alone pick up points en afhaalpunten in winkels is het eerste concrete onderdeel van de e-commerce strategie dat door Jumbo naar buiten wordt gebracht.