Twinkle | Digital Commerce

ECI: 'Vertraging in de levering'

2017-05-27
2650846
  • 1:20

De webwinkels van ECI en Cosmox draaien nog altijd door, maar inmiddels maken de websites melding van ‘vertraging in de levering’. Ondertussen hullen de bewindvoerder, de boekenclub en eigenaar Clearwood zich nog altijd in stilzwijgen.
 
Twinkle meldde op oudejaarsdag dat ECI Nederland en ECI Holding sinds die dinsdag in surseance van betaling verkeren. E-Ways Fulfilment Center, het gelieerde bedrijf dat de orders voor ECI en Cosmox verwerkt, ging failliet.

Assortiment verkleind
Kregen websitebezoekers gisterenochtend nog helemaal niets mee over de juridische status van de nummer 39 van de Twinkle100, inmiddels waarschuwen Eci.nl, Cosmox.nl en Cosmox.be voor latere bezorging: ‘Er is vertraging in de uitlevering. In verband hiermee is het assortiment tijdelijk verkleind.’

Doorstart
ECI zou momenteel gesprekken voeren met verschillende partijen om een doorstart te realiseren, wat de timing (surseance op oudejaar), het in de lucht houden van de sites en de huidige mediastilte bij de betrokkenen verklaart.

ECI
ECI werd in 1967 opgericht als Nederlandse boekenclub, die korting mag bieden op de bij wet vastgestelde boekenprijzen. ECI en internetzusje Cosmox werden eind 2008 van Bertelsmann overgenomen door de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood, waarna ook niet-leden bij ECI konden gaan bestellen en de fysieke ECI-winkels werden gesloten.

E-Ways
Medio 2009 werd een deel van de activiteiten verzelfstandigt in E-Ways Fulfilment Center, dat de orders voor ECI en Cosmox ging verwerken. Daarnaast wist E-Ways onder andere De Telegraaf en Free Record Shop als klanten te winnen. De webwinkel van laatstgenoemde entertainmentketen, waarvoor ECI de hele exploitatie deed, is al enige tijd uit de lucht.