Twinkle | Digital Commerce

Fonq.nl neemt Direct Design over

2017-05-27
180101
  • 1:24

Fonq.nl heeft designwebwinkel Direct Design overgenomen. Daarmee breidt de RFS Holland Holding-dochter zijn designafdeling binnen de eigen site uit met meer dan vijftienduizend nieuwe artikelen. De overname maakt deel uit van Fonq.nl’s focus op ‘emotional commerce’.

Fonq.nl wil met de overname naar eigen zeggen zijn positie als online retailer in de woonbranche versterken. Momenteel verkoopt het webwarenhuis al designmerken als Kartell, Artemide en Normann. Fonq.nl breidt het assortiment nu uit met nieuwe artikelen, afkomstig van Directdesign.nl. Deze site zal op termijn ophouden te bestaan.

Breed aanbod
‘De overname van Direct Design is een strategische zet’, zegt ceo Patrick Kerssemakers. ‘Door het toevoegen van meer designmerken aan ons huidige assortiment kunnen wij nu ook de consument bedienen die op zoek is naar een breed aanbod exclusieve en kwalitatieve designmeubelen.’

Emotional commerce
De omzet van Fonq.nl nam vorig jaar met 10 miljoen euro (37 procent) toe ten opzichte van de opbrengst in 2012. Daarmee bleef de teller voor het webwarenhuis steken op 37 miljoen euro. Het bedrijf zet in op ‘emotional commerce’, waarbij ‘een doordachte productselectie en inspirerende productpresentaties’ essentieel zijn volgens Fonq.nl.

Waardevolle webwinkels
Daarom richt de retailer zich op het toevoegen van producten die emotie oproepen en het merk Fonq.nl verstevigen.‘Voor een dergelijke uitbreiding van het huidige assortiment behoren overnames van bestaande webshops die leidend zijn in bijzondere productgroepen tot de mogelijkheden’, zei Kerssemakers begin dit jaar.

Direct Design is daar een voorbeeld van. Kerssemakers: ‘Webwinkels die zich richten op een niche met veel productkennis zijn bijzonder waardevol, maar missen vaak slagkracht om te groeien.' De ceo sluit dan ook allesbehalve uit dat meer overnames zullen volgen.