Twinkle | Digital Commerce

Bax-shop.nl ziet omzet met 62 procent stijgen

2017-05-27
180101
  • 1:13

Bax-shop.nl heeft het afgelopen jaar een omzet gedraaid van 50,3 miljoen euro, een stijging van 62 procent ten opzichte van de opbrengst in 2012. De online muziekwinkel schrijft de forse groei onder andere toe aan de introductie van zijn Franse webshop.

Bax-shop.nl schrijft in een bericht over zijn jaaropbrengst dat zijn bestaande Nederlandse en Belgische webwinkels flink zijn gegroeid. Het bedrijf geeft hier echter geen verdere cijfers over. De nieuwste aanwinst van de muziekshop, Bax-shop.fr, is sinds de lancering in februari 2013 goed voor 2,6 miljoen euro.

Same day delivery
Daarnaast dankt Bax-shop.nl zijn groei naar eigen zeggen aan de uitbreiding van zijn ‘servicepakket’. Dit pakket bevat onder andere de same day delivery service Vanavond Bezorgd, waarbij orders die tot twee uur ’s middags zijn besteld nog dezelfde dag worden thuisbezorgd, mits de artikelen op voorraad zijn.

Duitsland en Engeland
De nummer 38 van de Twinkle100 verwacht dat de groei van het bedrijf ‘op eenzelfde niveau’ doorzet. De online muziekwinkel lanceerde gisteren zijn Duitse webshop, voor later dit jaar staat een shop voor Groot-Brittannië op de planning. ‘De levering van pakketten in Duitsland en Engeland verloopt soepel en kan binnen 24 uur’, zei medeoprichter Jochanan Bax in augustus al tegen Twinkle. ‘Logistiek gezien zijn dit dus voor ons de gemakkelijkste landen om de webshop uit te breiden.’