Twinkle | Digital Commerce

Ayo!

2017-05-26
180101
  • 2:04

Op weg naar Curaçao, op een hoogte van 11.000 meter, neem ik na twee jaar afscheid van jullie als columnist van Twinkle. Sommigen zullen me missen, anderen zijn wellicht blij dat ik eindelijk plaats maak voor een ‘echte’ e-commerce specialist die bijvoorbeeld diep in zal gaan op de enorme mogelijkheden van SEA. Of iets dergelijks.

Ik ben onderweg naar een ander continent, een reis die deel uitmaakt van mijn nieuwe ondernemersavontuur. Ik sta aan de voet van een berg die ik ga beklimmen. Spannend, want lukt het mij weer om de top te halen? Hoelang zou ik erover doen? In 2003 stond ik ‘op de zolderkamer’ ook aan de voet van een berg. Volgens mij kunnen we stellen dat ik de top toen heb bereikt. Dit keer is mijn avontuur begonnen ‘aan de keukentafel’, dat is weer eens wat anders.

Bij de verkoop van een meerderheidsbelang in Kleertjes.com in 2010 is er in mijn omgeving veel gespeculeerd over mijn toekomst en mijn plannen. Door menigeen werd er gesteld dat ik ‘het toch niet zou kunnen laten’. Net zo hard heb ik daarom geroepen dat ik ‘knutselmoeder op school’ zou worden. Ik wilde rust in mijn leven en een leeg hoofd. Maar met een leeg hoofd volgt een vrije geest en is er ruimte voor creativiteit. Het onvermijdelijke gebeurde, ik kon het inderdaad niet laten. De beste ondernemersplannen worden niet bedacht. Ze worden geboren. Ik ben zo enthousiast dat ik weer stuiter van energie.

Nog steeds zit ik in de investeringsfase. Er wordt gebouwd. Dit betekent hard werken en niks verdienen. Geweldig leuke fase, waar ik ook bij Kleertjes.com erg van heb genoten. Spanning, frustratie en ontlading vliegen me afwisselend om de oren. Lekker hoor! Ik ben een echte bouwer, daar geniet ik van. Gelukkig heb ik in de afgelopen tien jaar veel geleerd en kan ik al deze opgedane wijsheid prima gebruiken tijdens mijn nieuwe avontuur.

Hoezeer ik er ook van heb genoten de columns voor Twinkle te schrijven, ik moet ermee gaan stoppen. Die arme Janine Purola, de eindredacteur, kan het ook vast niet meer opbrengen om mij achter mijn broek te zitten voor het halen van de deadlines. Bedankt, het ga jullie goed!

PS Bent u eigenaar van of kent u iemand met een tweede huis in het buitenland, schrijf u dan in voor mijn nieuwsbrief op Secondhomectrl.com. Mag ook als u gewoon alleen maar nieuwsgierig bent!

Claudia Willemsen is founding mother van Kleertjes.com & e-commerce consultant.

Dit blogartikel stond eerder als column in Twinkle 10-2013.