Twinkle | Digital Commerce

Morrisons laat klanten nu ook online boodschappen bestellen

2017-05-27
180101
  • 1:35

Morrisons opent binnenkort als laatste grote Britse supermarktketen een webwinkel. Klanten van de keten in de ‘Midlands’ kunnen vanaf 10 januari hun boodschappen thuis laten bezorgen. De dienst moet begin 2015 beschikbaar zijn voor ongeveer de helft van de Britse huishoudens.

Morrisons liet eerder dit jaar al weten hulp te krijgen van online pure player Ocado voor de lancering van zijn webshop. Bestelde producten van de, naar omzet, vierde supermarktketen van de UK worden verzonden vanuit Ocado’s distributiecentrum in Dordon (Midlands). Morrisons zal het centrum op termijn overnemen en uitbreiden. Volgens Tim Steiner, ceo van Ocado, kan Morrisons dankzij de Ocado-technologie beginnen met online verkoop in een kwart van de tijd die en tegen een fractie van het budget dat het anders had gekost.

Online slager
Morrisons zegt ‘nieuwe standaarden’ in online boodschappen te willen hanteren. Daarmee doelt het op het leveren van verse producten die van goede kwaliteit zijn. Klanten kunnen onder andere in hun bestelling bij een virtuele slager aangeven hoe dik het vlees moet zijn dat zij willen ontvangen. Ook kunnen zij bij het afleveren van een order controleren of de bestelde verswaren wel vers genoeg zijn voordat zij de boodschappen accepteren.

De orders worden vanaf volgend jaar voor gemiddeld 3 pond bezorgd. Voor de ‘drukkere’ of ‘rustigere’ periodes geldt een hoger of lager tarief (respectievelijk 5 pond en 1 pond), meldt Internet Retailing.

One hour delivery
Morrissons is de laatste grote Britse supermarktketen die start met het bezorgen van online boodschappen. De grotere concurrenten Tesco, Asda en Sainsbury’s bieden hun klanten al jaren een online bestelmogelijkheid. Voor marktleider Tesco is e-commerce al een paar jaar miljardenbusiness. Het bedrijf maakte dit jaar, net als Asda en Waitrose, bekend te willen starten met same day delivery van boodschappen. Morrisons heeft aangegeven de bestellingen op termijn zelfs binnen het uur te willen leveren.