Twinkle | Digital Commerce

By the Grape opent fysieke winkel in Amsterdam

2017-05-27
151174
  • [nieuws]
  • 1:21

Na Velp en Utrecht krijgt ook Amsterdam een fysieke ‘winery’ van online wijnverkoper By the Grape. Op 29 november openen de deuren aan de hoofdstedelijke Maasstraat. Behalve als verkooppunt gaat het pand ook fungeren als proeflokaal.

‘Het is geen doelstelling van By the Grape om onstuimig te groeien en zoveel mogelijk winkels te openen. Maar “Serving excellence in wine” werkt!’, verwijst de wijnverkoper op zijn site naar zijn eigen slogan. Volgens By the Grape groeide de omzet in de eerste helft van dit jaar met 300 procent, terwijl de algehele wijnconsumptie afnam.

Velp en Utrecht
Twee jaar geleden opende By the Grape zijn eerste zogenoemde winery, in Velp. De winkel annex proeflokaal fungeert onder andere als afhaalpunt voor online orders. Andersom kunnen wijnkopers uit de buurt bestellingen in de winkel ook gratis aan de deur laten afleveren. De vorig jaar geopende pop-up store in Utrecht is inmiddels een permanente vestiging geworden.  

Experience center
By the Grape maakt eind deze maand dankzij de nieuwe franchisenemer Marcel van Bruggen zijn fysieke entree in de Amsterdam. De derde winery wordt een ‘experience center’, aldus de webwinkel. ‘Alles ademt er wijn. Je kunt er proeven, beleven, genieten en nog veel meer. Naast de winkel komt er een volwaardig proeflokaal voor proeverijen, wijn/spijs evenementen en cursussen.’

Shop-in-shops
De afgelopen periode verschenen de eerste shop-in-shops van By the Grape, op de vloer van Proef! in Diepenveen en die van Gimsel in Rotterdam. Daarin worden wijnen van eigen labels aangeboden.

Lees ook: Passie By the Grape (interview, Twinkle 2-2013)