Twinkle | Digital Commerce

Netrada in surseance van betaling

2017-05-27
180101
  • 1:10

Netrada, e-commerce partner van grote retailers in mode, verkeert in surseance van betaling. Na Netrada Holding vroeg ook Netrada Europe, werkzaam voor onder andere C&A, Hugo Boss en Esprit, uitstel van betaling aan. De curator kijkt naar mogelijkheden voor een sanering.

Netrada Holding vroeg afgelopen woensdag uitstel van betaling aan. Twee dagen later volgde de surseance van Netrada Europe. Begin vorige maand werd overigens de verkoop van de Noord-Amerikaanse holding afgerond (pdf).

Full service
Netrada presenteert zich als een full service e-commerce dienstverlener, met in totaal zo’n 2.500 werknemers. Het verwerkt naar eigen zeggen jaarlijks voor meer dan 2 miljard euro aan orders in logistieke centra in Europa, Noord-Amerika en Azië. Daarnaast exploiteert Netrada internationale webwinkels voor bekende modemerken.

Herstructurering
De activiteiten voor onder andere C&A, Hugo Boss, Esprit, Puma, Lacoste, Triumph en Versace worden gecontinueerd. ‘Alle Bestellungen werden weiter pünktlich und zuverlässig ausgeliefert’, belooft de curator. Hij werkt aan een herstructurering van Netrada, waarvan de werknemers tot eind dit jaar een salarisgarantie hebben.

Goede hoop
Volgens de curator bieden de eerste gesprekken met klanten en leveranciers goede hoop voor de toekomst. Uit de persverklaring (pdf): ‘Netrada is een goed georganiseerd bedrijf in een groeimarkt met een zeer prestigieus klantenbestand. Daarom zie ik goede perspectiven voor een sanering.’