Twinkle | Digital Commerce

Coolblue start verkoop Lego, Playmobil en Furby

2017-05-27
271207
  • [nieuws]
  • 1:17

Met de opening van Speelgoedshop.nl zet Coolblue enkele weken voor de komst van Sinterklaas een grote stap in een niet geheel nieuwe categorie; de nummer 5 van de Twinkle100 verkoopt al enige tijd loopfietsen en trampolines online.

Speelgoedshop.nl is de 147e webwinkel van Coolblue en de derde onder het kopje ‘speelgoed’. Het zal niet de laatste zijn, laat Directeur Tevreden Klanten Nick Lenten weten aan Twinkle: ‘Het spreekt voor zich dat we na Trampolinestore.nl en Loopfietscenter.nl ook andere niche-speelgoedshops zullen openen als we onze klanten daarmee blij kunnen maken.’

Meer producten en merken
In de nieuwe shop met de generieke domeinnaam worden artikelen van acht speelgoedmerken aangeboden, waaronder Lego, Playmobil en Furby. Lenten: ‘We zijn gestart met een kernassortiment, met de ambitie om in rap tempo nieuwe producten en merken toe te voegen, ruim op tijd voor het cadeauseizoen.’ Uit het merkenlijstje valt op te maken dat uitbreiding met producten van onder andere Studio 100 en Ravensburger aanstaande is.

Superspecialist
Lenten laat weten dat Coolblue de ambitie heeft om ‘superspecialist’ te worden in de productgroep speelgoed, ‘net als met onze andere  specialistenshops.’ De online retailer, die volgende week een winkel opent aan de Amsterdamse Zuidas, opende dit jaar ook al webshops in de categorieën witgoed, outdoor, sport en muziek

Mobiel
De ‘Beste webwinkel van Nederland’ noteerde een omzetgroei van 42 procent in de eerste helft van dit jaar. Coolblue optimaliseerde zijn webshops pas recentelijk voor mobiele apparaten.