Twinkle | Digital Commerce

EBay introduceert click & collect bij Toys ‘R Us en Best Buy

2017-05-27
180101
  • 1:52

EBay heeft een aantal vernieuwingen gecommuniceerd, waarvan de overname van Shutl de meest in het oog springende is. Het bedrijf presenteerde gisteren ook een aantal andere initiatieven op het gebied van local commerce in de VS. Eén ervan is een afhaaloptie.

Amerikanen kunnen hun aankopen bij eBay voortaan afhalen bij winkels van Toys ‘R Us en Best Buy. Voor het eerst maakt eBay daarmee click & collect mogelijk op zijn thuismarkt. Onlangs werd zo’n optie al geïntroduceerd op de Britse markt door een samenwerking met Argos.

In-Store Pickup
Volgens eBay zullen op korte termijn meer Amerikaanse retailketens In-Store Pickup aan gaan bieden. Met launching partners Toys ‘R Us en Best Buy werkt eBay overigens al samen in het kader van zijn eigen snelle bezorgdienst eBay Now; eBay kwam dus al langs bij de ketens om producten uit de schappen te halen en vervolgens bij webshoppers te bezorgen, vanaf vandaag kunnen webshoppers zelf in de speelgoed- en elektronicawinkels terecht om eBay-aankopen af te halen.

Local commerce
Andere retailers vervullen kortom een belangrijke rol in eBay’s crossmediale groeistrategie. Volgens het bedrijf verdwijnt de traditionele retail niet, maar verandert die slechts en creëert dat enorme nieuwe mogelijkheden: ‘Ongeveer 75 procent van wat mensen kopen is lokaal, gevonden binnen 15 mijl van hun huis’, verklaarde Devin Wenig, die aan het hoofd staat van eBay Marketplaces, gisteren.

Tijdvakken voor eBay Now
EBay kondigde verder aan dat eBay Now, nu een online winkeldestinatie op zichzelf, een plek krijgt op Ebay.com. Inwoners van steden waarin die bezorgdienst wordt aangeboden, kunnen straks direct zien welke producten ze snel bezorgd kunnen krijgen. EBay Now wordt binnenkort ook verrijkt met scheduled delivery ofwel tijdvensters. Kopers kunnen dan aangeven dat ze orders bijvoorbeeld liefst eind van de middag bezorgd willen krijgen, in plaats van zo snel mogelijk. Overnameprooi Shutl biedt zo’n optie al aan (‘Shutl Later’, versus ‘Shutl Now’).

Curatoren en een volgknop
EBay presenteerde gisteren ook een aantal wijzigingen aan zijn marketplace die elementen van Pinterest en Twitter bevatten; curatoren als popster Pharrell Williams krijgen een belangrijke rol en via een follow-button kunnen shoppers voortaan collecties, curatoren en andere gebruikers volgen. Een compleet overzicht van alle aankondigingen vindt u hier.