Twinkle | Digital Commerce

Superdirect.com verwelkomt eerste afhalers

2017-05-27
344232
  • 1:11

Superdirect.com is officieel gelanceerd. Vanaf vanochtend tien uur kunnen boodschappen worden afgehaald bij de zeven loketten van de nieuwe online supermarkt in Eindhoven. De cut-off tijd van de start-up ligt op 22.00 uur.


Wie, anders gezegd, uiterlijk om tien uur ’s avonds bestelt op Superdirect.com, kan zijn boodschappen de volgende ochtend vanaf tien uur oppikken. Afhalen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week en het is kosteloos. Op termijn wil Superdirect.com “‘s ochtends bestellen, eind van de middag ophalen” gaan aanbieden, vertelde aandeelhouder en directeur Henk Niemansverdriet vorige week aan Twinkle.

Sligro en DPD
Afgelopen zaterdag werd niet alleen Superdirect.com’s eerste onbemande drive through officieel geopend, ook gingen de website en mobiele apps live. Sligro heeft een minderheidsbelang in de websupermarkt, waarvan het ook de belangrijkste leverancier is. Door een samenwerking met DPD fungeren de pick up points van Superdirect.com ook als afhaal- en retourpunten voor orders bij andere webwinkels.

Recepten
Superdirect.com wil de komende periode leren van de ervaringen in Eindhoven. Er liggen al vergunningen bij andere gemeenten voor nieuwe afhaalpunten, met name in de Randstad. Op korte termijn wil de websuper receptinformatie toevoegen aan zijn door Xaton gebouwde site en apps. Assortimentsuitbreidingen met foodservice producten van Sligro en eventueel met non-food producten van andere partijen zijn denkrichtingen voor de verdere toekomst.

Een uitgebreid artikel over Superdirect.com vindt u hier.