Twinkle | Digital Commerce

Strawberries en Softlution samen verder als Osudio

2017-05-27
180101
  • 1:53

Strawberries en Softlution gaan samen verder onder de naam Osudio. ‘Hiermee kunnen we bredere en robuustere dienstverlening bieden, op de schaal waar grotere klanten ook om vragen’, aldus Strawberries-voorman Victor Terpstra.

Osudio, dat op 1 oktober officieel van start gaat, mikt op de Europese top in e-business. ‘Deze internationale zwaargewichten hebben behoefte aan een breed dienstenpakket en dienstverlening op een grote schaal en van het hoogste niveau’, aldus de betrokken fusiepartijen in een persverklaring.

Offensief
Terpstra vult aan: ‘Eigenlijk heeft de markt, waaronder klanten als Shimano, Good Year en Dansk Supermarked, ons bij elkaar gedreven.’ Volgens Terpstra is de fusie geen defensieve, maar een offensieve move: ‘Het is een stap voorwaarts, die extra kansen biedt voor ons personeel. Iedereen blijft aan de slag. De grootste groep werknemers van Osudio werkt straks in Nederland, op ons nu nog Strawberries-kantoor in Amsterdam en in Eindhoven.'

In de komende maanden worden de organisaties van beide partijen stukje bij beetje in elkaar geschoven.

Internationaal team
Osudio gaat aan de slag met een internationaal team van meer dan honderdvijftig mensen, werkzaam op zes vestigingen in vier landen. Er komt een centrale backoffice en een 24/7 helpdesk. Osudio positioneert zich als 'een van de meest ervaren partners ter wereld’ van Hybris, dat dit voorjaar in handen kwam van SAP en onlangs een strategische alliantie sloot met Accenture. Schaalvergroting en synergie zijn ook hier sleutelwoorden. Overigens werkt Osudio behalve met het platform van Hybris ook met andere oplossingen als Intershop en Hippo.

Digitale omgevingen en systemen
Strawberries en Softlution hebben beide vijftien jaar ervaring met digitale communicatie en IT-dienstverlening, voor klanten in de Benelux en Duitsland. Strawberries vertaalt e-business wensen naar digitale omgevingen waarin potentiële kopers worden verleid tot digitale transacties of conversie naar de fysieke winkel. Softlution ontwerpt, ontwikkelt, implementeert en beheert systemen voor online verkopen, data-afhandeling en ordermanagement.

E-business en PIM
Fusieonderneming Osudio presenteert zich vandaag als specialist op het gebied van e-business en PIM (product information management). Ze levert ‘strategie, user experience & consultancy, implementatie & integratie, managed services en optimalisatie op het hoogste niveau’. 

Directie
De directie van Osudio bestaat uit de aandeelhouders van de fusiebedrijven. Softlution-baas Peter van Reijmersdal wordt CEO van de nieuwe onderneming, zijn collega Lux Box wordt COO. Strawberries’ Terpstra gaat aan de slag als CCO van Osudio.