Twinkle | Digital Commerce

Infographic: aantrekkelijke, ‘deelbare’ content creëren

2017-05-28
180101

Het internet staat vol met video’s, teksten en afbeeldingen die zo aantrekkelijk zijn, dat ze door consumenten meteen gedeeld worden op bijvoorbeeld social media. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw content hetzelfde effect creëert?

De Amerikaanse marketingexpert Jonah Berger benoemt in zijn boek ‘Contagious: Why Things Catch On’ zes elementen die belangrijk zijn om content aantrekkelijker te maken en daardoor meer ‘deelbaar.’ De eerste stap is emotie. Ondanks dat we in een elektronische wereld leven, zorgt content die emotie opwekt bij consumenten er sneller voor dat zij actie ondernemen.

Sociale waardering
De overige vijf belangrijke elementen zijn social currency, hoeveel de content triggers, hoe vindbaar de content is voor het publiek, de praktische waarde van de content en storytelling. Met deze elementen samen biedt een consument met uw content hun vrienden nieuwe, praktische informatie, waardoor hij een hogere ‘sociale waardering’ krijgt op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Het natuurlijke resultaat is een ‘like’ of ‘retweet’.

In een infographic van Who Is Hosting This? staan de resultaten van een onderzoek van Jonah Berger en Katherine Milkman naar het creëren van aantrekkelijke en ‘deelbare’ content.