Twinkle | Digital Commerce

Yoox ziet omzet vooral stijgen dankzij multi-brand sites

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:37

Yoox Group, een Italiaans e-commerce bedrijf voor luxemodeartikelen, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een omzetstijging van 20 procent geboekt ten opzichte van dezelfde periode in 2012. De bruto omzet steeg van 172,9 miljoen euro tot 207,4 miljoen euro.

Yoox Group bezit onder andere de ‘multi brand’ websites Yoox.com, Shoescribe.com en Thecorner.com. Dit zijn verzamelplatformen met modeartikelen van luxelabels als Marc Jacobs, Gucci en Acne. Daarnaast bouwde en beheert het bedrijf websites voor merken als Emporio Armani, Diesel en Valentino.

Ook heeft Yoox een inkomstenbron uit de vorig jaar gesloten joint venture met Kering (voorheen PPR), waarbinnen het websites realiseerde en nu managet voor de labels Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Sergio Rossi en Stella McCartney. De shops openden in juli de deuren. Kering heeft 51 procent van de aandelen in de joint venture, Yoox de overige 49 procent.

Verzamelsites
De verkoopopbrengsten uit de multi brand websites stegen met 23,4 procent, van 120,6 miljoen euro in het tweede kwartaal van vorig jaar tot 148,8 miljoen euro in dezelfde periode in 2013. De multi brand omzet representeert 71,7 procent van de totale retail sales van Yoox Group. Vorig jaar was dit nog 69,7 procent.

Mono-branded
De 'mono brand' websites van luxemerken brachten in het tweede kwartaal van dit jaar samen 58,7 miljoen euro op. Dit is een stijging van 12,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012 (52,3 miljoen euro). De mono brand sites van Yoox Group representeren 28,3 procent van de totale verkoopopbrengsten. Vorig jaar was dit nog 30,3 procent.

Frederico Marchetti, oprichter en CEO van de Yoox Group, is tevreden met de resultaten van het tweede kwartaal: ‘In het eerste half jaar van 2013 bereikte Yoox meer dan een miljoen actieve klanten en openden we succesvol alle online flagship stores voor de merken die in onze samenwerking met Kering zijn besproken.’